Mine behandlinger & priser

Ønsker du at bestille behandling af din hest, skal du kontakte mig ved at trykke på linket Kontakt

Priserne finder du i bunden af siden

Kranio sakral terapi

Kranio sakral terapi er en blid men meget dybdegående behandling.

Behandlingsformen forkortes KST.

Idéen bag behandlingen er, at hjælpe kroppen til selvhjælp.

Gennem blide tryk, primært med med fokus på skelettet fra kranie til korsben, arbejdes der blidt med den kranio sakrale væske.

Den kranio sakrale rytme er hjernevæskens puls. Hestens kranium består af 29 knogler, hvis formål er at beslutte hjernen.


Omkring selve hjernen er der mellem 700-750 ml. hjernevæske, som også beskytter hjernen, og som samtidig fungerer som støddæmpere for hjernen.

Hjernevæsken nærer også centralnervesystemet (CNS) samtidig med, at væsken er med til at transporterer affaldsstoffer væk.

Det er derfor vigtigt, at den kranio sakrale rytme er afbalanceret. I KST arbejdes der primært på kraniet og korsben (sakrum).


Dette fordi hjernehinderne, Dua mater, omkranser hjernen og nerverne hele vejen gemmer rygmarvskanalen.

Dua mater hæfter på Atlas og Axis (1. og 2. halshvirvel) samt på sakrum.

Dua mater er en tyk og uelastisk bindevævshinde.

Hvis der er en låsning eller lignende omkring de første halshvirvler, sker der derfor en ændring omkring sakrum - og ligeledes omvendt, såfremt der er issues omkring sakrum.

Massage

Hestens krop består af 60% muskler, og for at dens krop kan fungere bedst muligt, er det blandt andet vigtigt at alle muskler er afspændt, smidige og symmetriske.
Er de ikke det, vil hestens mentale tilstand, samt evne til at præstere forringes.


En behandling kan få hesten til at yde op til 25% bedre, og dermed have det 25% bedre i kroppen ligeså.


Er massage så kun for konkurrenceheste? Nej, bestemt ikke. Udover at spændte muskler og skævheder er ubehagelige at gå med, kan de også forårsage en øget belastning på sener og led, hvis ikke de opdages og rettes i tide.

Heste er utrolig gode til at skjule deres problemer, hvorfor der ofte går heste rundt med spændinger gennem længere tid, uden at give klart udtryk for, at der er et problem.


Det er nu engang langt nemmere at forebygge end at helbrede.

Så vær opmærksom på din hest og dens bevægelsesmønster, og tilkald hellere din behandler end gang for meget, end en gang for lidt.

Elektroterapi

Elektroterapi er en effektiv behandlingsmetode til at lindre smerte, afspænde muskler samt til at opbygge muskelmasse. Ligeledes kan elektroterapi også anvendes til at optimere og fremskynde restitutionen.

Elektroterapi fungerer ved at der sættes pads på hesten (typisk omkring lænden, da denne placering rammer bredest muligt) med gel. Via disse pads sendes svage impulser af strøm ud til musklerne.

Disse impulser efterligner dem, som normaltvis får musklerne til at trække sig sammen (kontraktion) og derefter slappe af (relaxion) - blot uden belastning.

Gennem disse bevægelser får den øgede blodgennemstrømning løsnet op for ophobede affaldsstoffer, samt musklen afspændes og genopbygges.


Elektroterapi kan stå alene eller som supplement til anden behandling.

Akupressur

En af de ting jeg benytter mest i min afbalancering er akupressur.

Akupressur har samme effekt som akupunktur, og ligger på de samme punkter.

Forskellen er, at akupunktur udøves med nåle, mens akupressur udøves via pres med eksempelvis finger, hånd eller albue.


Akupressur går ind og får energierne til at flyde bedre gennem kroppen, samtidig med at trykket er gavnligt i forhold til at afhjælpe spændinger i de omkringliggende muskler.

Hvis en hest går med spændinger og problematikker i kroppen igennem længere tid, kan det være svært at løsne alt på en enkelt behandling. Blandt andet derfor har jeg igennem det sidste stykke tid forsøgt mig med gitterplastre.


Plasteret placeres på akupressurpunkter (eller triggerpunkter), og har til opgave at øge blodcirkulationen og korrigere ubalancer og ubehag i kroppen.

Plasteret bliver placeret efter endt behandling. Både for at effektivisere og for at “efterbehandle” mit arbejde yderligere. På den måde fremskynder man processen, og hesten bliver hurtigere fri fra sine problematikker.

Kinesiotape

Tapen er fast inventar hos flere behandlere til mennesker, men er de senere år også begyndt at blive brugt til dyr.

Tapen bruges til at understøtte muskulaturen, og kan f.eks. være med til at hæmme en muskel, hvis den er for aktiv og modsat.

Samtidig har tapen en positiv indvirkning på fascia (bindevæv). Tapen løfter op i pelsen, som løfter i huden og dermed i bindevævet. Dette giver en øget blodgennemstrømning, og helingen sker derfor hurtigere.

Termografi

Det termografiske kamera måler hudens overflade temperatur.

Såfremt der findes ubalancer i kroppen, vil disse gå ind og indvirke på kroppens blodgennemstrømning, som er det der giver ændringen i overflade temperaturen.

Det skal nævnes, at et termografisk kamera ikke kan erstatte et besøg hos dyrlægen med røntgen og scanning.

Det termografiske kamera bruges til at klarlægge hvor der kan være behov for yderligere tiltag og behandling samt for at vise illustrativt hvad jeg finder gennem palpation.

Myofascial release

“Myo” betyder muskel og fascia er bindevæv.


Bindevæv er den hinde, der omkranser en muskel.

Hvis bindevævet er spændt, vil musklen være strammet ind og derfor miste sin elasticitet og gode mulighed for at arbejde sundt.

Bindevævet fungerer som støddæmpere til musklen.

Er bindevævet stramt vil musklen selv tage imod diverse “slag” hvorfor der er større chance for skader i muskulaturen. Bindevæv kan blive spændt af mange


årsager. Asymmetri, stress og traumer kan være nogle af disse årsager.

Priser på behandlinger

Massage/KST

625 kr. inkl. moms

Massage/KST & Elektroterapi  

825 kr. inkl. moms

Priserne er inkl. 15 km. fra min bopæl i Roskilde.
Det er som altid muligt at få oplyst fulde pris ved booking af tid.